Over mij

Jamie de Goei (*1976) ontving achtereenvolgens orgellessen van Jan van Leeuwen en Jacques van den Dool. Laatstgenoemde bereidde hem voor op het conservatorium.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Muziek, studeerde Jamie orgel. Hij behaalde achtereenvolgens de diploma's Eerste Fase Muziek en Tweede Fase Orgel (voorheen resp. DM en UM, tegenwoordig bachelor en master). Daarnaast behaalde hij het diploma Kerkmuziek. Zijn docenten waren Reitze Smits en Bernard Winsemius. Aan hetzelfde instituut studeerde Jamie enkele jaren Koordirectie bij Krijn Koetsveld.

Nog tijdens zijn studie volgde Jamie masterclasses bij Charles de Wolff (het spelen van grote orgelwerken op Nederlandse orgels) en daarnaast in het orgeloeuvre van O. Messiaen. Deze laatste masterclasses werden gegeven door Olivier Latry en Hans-Ola Ericson aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique en de Notre-Dame, beide te Parijs.
Eveneens behaalde hij nog tijdens zijn studie de eerste prijs bij het Internationaal Orgelconcours voor Orgelstudenten te Leiden, categorie Romantiek (1998).

Jamie geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Ook op de radio is hij meerdere te beluisteren geweest in orgelprogramma's van de NCRV en Musica Religiosa. Van zijn orgelspel verschenen enkele cd's waarop hij de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem, Vianen en 's-Hertogenbosch bespeelt.

In het dagelijks leven is Jamie werkzaam als solist, begeleider van koren en instrumentalisten, kerkmusicus en heeft hij een lespraktijk voor orgellessen. Van 1 september 2003 t/m 31 mei 2012 was hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Per 1 juni 2012 is Jamie benoemd als organist van de Grote Kerk te 's-Hertogenbosch. Hij is in die hoedanigheid de vaste bespeler van het Bätzorgel uit 1831 en sinds 31 mei 2014 het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780.